söndag 10 juli 2011

Dagsutflykt


Jordgubbar i Carinas "äggskål"


Mugg(vas) av keramiker Ann-Louise Håkansson


Figeholm


Figeholm

Idag strålade solen igen och det var riktigt varmt sommarväder. Häromdagen var vi ju på rundresa på Öland och besökte då bla Gårdby Lanthandel och vidare till Galleri Crona för att visa två av döttrarna var vi har en del av våra alster.
Vi åkte sedan vidare till Stora Frö Örtagård.Det blev en tur till Köpstaden och dagen avslutades med middag på Hotell Skansen. Idag var det bara maken, jag och hunden som packade in oss i bilen för en dagsutflykt. Det bar iväg till OKG:s sommarby och lite koll av utställningen där, som vi är med på. Vi bestämde oss för att handla ett par saker som vi tittat ut när utställningen sattes, men när vi kom till kassan var det så att man inte tog kort, så det var bara att ställa tillbaka det... tänkte det är bara att åka hem igen, men sen kom jag på att vi kunde åka tillbaka ut till E22 och se om vi kunde handla nåt i nån av butikerna vid infarten, men maken kom på att det var väl bättre att åka till Figeholm, som var mycket närmare, så gjorde vi. Det blev lite inköp av fika och en fikastund vid vattnet och lite luftning av hunden. När vi skulle köra tillbaka för att handla på utställningen, går dom in och bryter på radion och säger att E22 är avstängd mellan Fårbo och Oskarshamn(precis där vi skulle ha kört). Det har hänt en olycka och det dröjer 15 minuter innan den öppnar igen.
Konstigt ibland det här med tillfälligheter var man befinner sig en viss tid på en viss plats eller tvärtom...
Vi tog oss sedan tillbaka och fick handlat det vi tänkt oss...sen blev det inköp på vägen hem...15 liter jordgubbar, som jag har rensat nu ikväll och planteringsjord och krukor, så nu är det också omplanterat i växthuset. Allt växer nå´t otroligt och citronplantan, som jag fick av kusin Petter på trädgårdsfesten i juni, har fått en ny stor svart kruka. Himla snyggt blev det.
Väldigt vad man hinner när man får en så lång ledighet som 4 dagar såhär i semestertider:-)

Det hanns med en grillning av hel fläskfilé och sås på färska champinjoner och så jordgubbar för andra gången idag...funderar på om man kanske också skulle ta ett sent kvällsdopp i poolen...

Inga kommentarer: