lördag 19 maj 2012

På besök


















Igår morse bar det iväg till äldsta dottern med sambo, som bor i Jönköping. En resa på 20 mil enkel resa. Tyvärr blir det inte så ofta vi lyckas komma iväg dit. Det var i höstas senaste gången, men hon däremot är väldigt duktig på att se till att hälsa på sina föräldrar, vilket man är väldigt glad över.

Det var lite småmulet när vi åkte och det kom lite duggregn på vägen, men det är verkligen en vacker tid att resa. Man såg tydligt att våren kommit längre här hos oss, men grönt var det och när vi kom fram började solen titta fram. Dottern hade planerat att visa oss Grännaberget och efter ett gott fika...hon hade verkligen bakat denna gång...en god chokladkaka med en massa bär som dekoration. Väldans gott och vackert var det!
Dotterns sambo skulle också med till Grännaberget och erbjöd sig köra, så maken och jag hoppade in i baksätet och behövde bara sitta där och ta in allt runt omkring. Första anhalten var Gränna och där blev det stopp vid polkagristillverkning. In i bilen igen och där satt vi i baksätet så nöjda. Maken som är familjens godisgris, vilket man inte kan tro...Man kan mycket väl tro att det är nå´n annan i den här familjen som är det ;-) Han var väldigt nöjd där han satt och prasslade med sina godispåsar i baksätet. Jodå han bjöd ganska friskt också:-)

Efter besöket inne i Gränna så bar det av upp till Grännaberget. Var visst första besöket även för dottern med sambo.
Efter att dotterns sambo och maken kollat utsikten så långt ut på kanten av berget, som det bara gick så tog vi en backig och slingrig stig till en kaffestuga.
Där intogs lunch med fantastiska räkmackor!

Så hade det stått nå´t om ett torn man kunde besöka...Tegnértornet. Enligt information kan man visst se fyra landskap därifrån. Emellertid så lyckades vi inte hitta tornet :-)
Resan tillbaka till Jönköping åktes på lite mindre vägar med oerhört vacker natur. Vi satt nöjda i baksätet, av alla vackra vyer som passerades.

Tillbaka i Jönköping så blev det en fika till med den goda kakan innan det bar av hemåt. Blev ett matstopp på vägen hem och hemma väntade yngsta dottern och hunden. Vi kände oss väldigt nöjda med dagen allihop! Yngsta dottern som sluppit oss för en dag och vi som haft en så härlig dag inne i Småland.
Kvällen avslutades med nå´t glas vin innan det var läggdags.

Inga kommentarer: