onsdag 17 augusti 2011

Kräftätning och grekiskt














När man har ledigt några enstaka dagar då och då så hinner man otroligt mycket...i helgen till exempel...Fredagskvällen dukade vi upp för kräftätning i växthuset...detta växthuset som gör mig så oerhört glad varje dag...Det är lite som att komma till en annan värld att kliva in i det medelhavsklimat som slår emot när man öppnar dörren.
Vid kräftätningen under fredagskväll hade det hunnit bli ett riktigt behagligt klimat att kunna sitta och äta i.

Lördagen åkte vi först ut i skogen och hittade en och annan kantarell, nå´n Karl-Johan, blodriska och smörsopp. Jag har köpt en mindre svampkorg för att kunna få uppleva känslan av att ha plockat en hel korg full med svamp men det lyckades inte i alla fall...Så många människor hittar litervis men det gör aldrig vi,fast man blir oerhört glad för det lilla man hittar...Kvällen hade maken bestämt att det skulle ätas grekiskt i växthuset, så kvällens måltid bestod av en grekisk bondsallad, lantbröd doppat i flingsalt och en riktigt god olivolja och egenhändigt plockad svamp från småländska skogar.

Söndagen hade vi tänk bege oss ut på sjön och ta oss i land på en ö och bada årets första dopp i Östersjön men morgonen bjöd på mulet väder så vi bestämde oss för att vänta med båtturen och satsa på söndagsfika på caféet i Berga. Så det blev ett trevligt besök där och gott fika! Vilket härligt ställe!!!
När vi kom hem packade vi matsäck med mackor och dricka och begav oss ut i båten och landade på en ö inte så långt från land. Det småduggade men det blev ett dopp och så uppätning av matsäcken efter ett par timmar bar det av hem. Helt fantastiskt skönt var det, att äntligen ta sig ut med båten. Tänk vad man plötsligt kan få gjort en del...saker som man länge tänkt att man skulle göra...

Inga kommentarer: