fredag 30 december 2011

Öland








,





Igår hade både maken och jag ännu en ledig dag samtidigt, den här veckan. Vi skulle överlämna yngsta dottern i mellandotterns lägenhet och vi skulle också äntligen byta ut våra grejer och lämna nytt till Galleri Crona i Mörbylånga.

Vi packade in dottern, hennes packning, hund och diverse glasalster i bilen och begav oss mot första anhalten som var Kalmar. Det blåste nå´t fruktansvärt, så det kändes som om man for lite hit och dit och vi funderade på om man verkligen kunde ta sig över Ölandsbron i detta väder.

Efter avlämning av dottern och hennes packning, så begav vi oss mot Öland och bron var inte avstängd. Det var inte ens annan hastighet och när vi kommit upp på bron så kändes det tydligt att det blåste mycket mindre där än på E22:an. Konstigt...hade väntat oss nå´t annat.

Väl framme vid det mysiga lilla galleriet, så blev vi lika väl mottagna som alltid, av ägarinnan. Vi lämnade nytt och sen var planen att gå en härlig runda med hunden, på Öland. Då hade emellertid blåsten anlänt till ön, så det blev en promenad i snålblåst men i oerhört vacker natur. Hunden Otto var lycklig som få, att få fara runt bland enbuskar, ängar och stränder. In i bilen igen och så blev det tvunget att handla mat...den började faktiskt att ta slut efter alla gäster så det var dags att fylla på.

När vi tagit oss ut på Ölandsbron gen så var det rejäl blåst!!!Hastigheten sänkt och man fick hålla hårt i ratten för att inte dras med i vinden.

Kändes riktigt skönt när man tagit sig över till fastlandet.
Så blev det middag på Ikea och tittandes lite efter ev inköp som ska göras på det nya året.
När vi kom hem var vi helt slut...en kontrasternas dag med lugnet på den öde Ölandsstranden och ett varuhus välfyllt med folk.
Riktigt skön att efter det slå sig ner med maken framför tv:n.
En härlig dag som avslutades med varma mackor för bara oss två...jo hunden hoppades förstås,att han skulle få sin beskärda del av kvällsmaten, men mackor med mjukost och lök är inget för en hund, även om han inte riktigt ville inse det.

Inga kommentarer: