söndag 22 juli 2012

Ny invånare i trädgården












Förra lördagen när vi hade varit en tur till Eksjö och Otto hade haft fullt upp med att aktivera makens släkt, så var han väldigt envis och ville ut i trädgården när vi kom hem.
Han har den stora lyckan att få husera på framsidan av tomten och det verkar han vara nöjd med. Han vandrar mellan landen, syrenbersån som numera mer är en grotta, stenparti, han har vedtravar och han älskar att bära omkring vedträn, lite smågropar har han åstadkommit och ett och annat ben har han nedgrävt väl medveten om, precis var han har sina gömmor...så har han sina mörka hörn i trädgården, där han gärna skäller lite i mörkret...

När vi landat hemma förra lördagen stod han envist vid dörren och väntade och väntade på att bli utsläppt. När maken tittade ut fick han se en igelkott på gräsmattan. Inte konstigt att han ville ut och se till sina ägor.

Vi väntade med att släppa ut honom, eftersom Otto tror att han kan leka med allt och alla.
När igelkotten, som han andra somrar skällt ut rejält, när den närmat sig vår tomt, var utom synhåll, fick han gå ut.
Dörren lämnades öppen, så han kunde gå ut och in som han ville och rätt vad det var så stod han där och tittade uppfordrande på husse, sen vände han blicken ut mot trädgården. Tittade envist på husse igen och tittade ut i trädgården. Husse följde med ut och Otto travade före fram till vår stora schersminebuske. Han tittade återigen på husse och sen in i busken. Då såg husse att det var dit igelkotten tagit sin tillflykt.

Så idag när yngsta dottern satt på trappan ut till Ottos trädgård var han väldigt intresserad av vad som var jämte och under trappan. Han gnällde och fösökte göra dottern uppmärksam.
Där var igelkotten!

Igelkotten verkade inte tycka att det var lika spännande som Otto och låg och kurade ihop sig.
Efter denna upptäckt har inte Otto haft tid att skälla på nå´t som passerar förbi, även om det inte är ofta han skäller så händer det. Speciellt när det är mörkt. Han verkar ha en skällperiod, pecis som barnen när dom hade skrikperioder på kvällen:-)

Trodde nästan att han rymt sin kos idag när det inte märktes nå´t av honom. Han brukar alltid komma in och titta till osss lite eller hämta en och anna strumpa dinglande i munnen och försöka locka ut oss med.
Gick ut och letade och fick syn på honom liggandes på mage och bara tittade.
När han såg mig, tittade han på mig, sen in i landet och så på mig igen. Jag gick fram till honom och då såg jag. Igelkotten låg i landet bland blommorna.
Sen blev Otto liggande där och vaktade. Helt tyst precis som om han fått en viktigt uppgift. Nå´t att ta ansvar för.
Framåt kvällen låg han fortfarande tyst i trädgården fast han hade bytt plats lite. Maken kom ut. Otto tittade på honom och sen tittade han mot landet. Jo där låg igelkotten även den hade flyttat sig lite. Egentligen ville nog Otto gå lite närmare men lyder när han förstår att han får hålla sig lite på avstånd...

Inga kommentarer: