tisdag 3 juli 2012

Som om...

det inte räcke med den fantastiska 30-årsdagen, så hade vi sedan länge bestämt oss för att åka till Ronneby helgen efter den stora dagen.

Jag var för flera år sedan på en utbildning i Ronneby och blev väldigt förtjust i det ställe där vi bodde, jag och mina kurskamrater.
Vi bodde då på Villa Vesta. Ett härligt hus, en härlig atmosfär. När maken skulle ringa och boka rum så var det, eftersom vi för en gång skull var ute tid, till vår förvåning fullt.
Så hittade han ett annat ställe där det fanns ett rum kvar som var ledigt. Vi bokade det och sen började det gå upp för oss varför det var så fullbokat. Den årliga bilutställningshelgen i Ronneby :-)
I vilket fall som helst kom vi iväg framåt lunch i fredag. Yngsta dottern ställde upp som hundvakt. Den fantastiska hundvakt hon är.
Bilen packad och vi var på väg i ett härligt sommarväder ac: n tyvärr ur funktion så vi hörde varken radio eller varandra där vi åkte med nedvevade rutor.

Nyckeln skulle hämtas på Café Mandeltårtan.

Café Mandeltårtan
Utsikt från Mandeltårtan


Vilket ställe och vilken service! Vi kom lite för tidigt för att få tillgång till rummet så i väntan på nyckeln åt vi en fantastisk lunch på Mandeltårtan.




Vi är ju inte så planerade av oss, så i hade inte bokat nå´t inför middagen på fredagskvällen, men det fixade dom på Mandeltårtan. Tips om en bra restaurang och kvällen middag var klar.
Så begav vi oss genom den vackra parken i Ronneby brunn till huset där vi skulle bo. Villa Flora Viola i Ronneby brunns park.
Det var ett litet rum, men ett väldigt välkomnande och rent och fräscht rum.












Vilka vackra omgivningar.







Efter en eftermiddagslur så var det dags för att bege sig till det bokade bordet på restaurang...ja det var just det, ingen av oss kom ihåg vad det hette. Haha vi kunde inte annat än skatta!  Vi visste att det skulle ligga vid en stor matbutik så det skulle vi ju säkert hitta ändå.
Vi tog en promenad längs Ronnebyån mot centrum. Inga skyltar och inget annat som gjorde att vi kunde fatta var det kunde ligga. Vi hade dessutom gått mycket längre tidsmässigt, än vad vi fått veta att det skulle ta.

Till slut stannar maken en mötande promenerande man. Han var säker när vi beskrev vilken affär det skulle ligga vid. Jaha det är Thairestaurangen! Nä sa vi det var ingen thairestaurang. Han klurar lite och vi fick fram att det hette nog nå´t med mat...till slut kom han på var det måste vara.
Ett gammalt missionshus ombyggt till restaurang. JA det kände vi igen! Efter att vi sett ut som två frågetecken vad han än sa och hur han än förklarade vägen, så säger han: vet ni vad vi gör?! Jag vänder och går med er en bit! Ett stort tack till denna man som gjorde så att vi kom i tid till Ronneby Café och matställe.
Det visade sig vara ett väldigt fullbokat ställe, så det var flera som fick vända i dörren eller återkomma senare. Förstår verkligen att det var så bokat...En fantastiskt trevlig miljö, god mat och trevlig personal!




Stannade en stund och tittade på alla bilar som börjat inta staden och cruiseade fram.


Efter denna goda måltid, så tog vi samma vackra promenadväg hem.


 



En mycket bra dag blev det och vi kunde se framemot att äta en frukost på Café Mandeltårtan morgonen därpå.






Vi vaknade till en solig morgon och intog frukosten utomhus. På väg tillbaka till rummet, som vi skulle bege oss ifrån, tittade vi in i Naturum i Brunnsparken.



Jag som är uppfödd med att leta insekter, titta på alla de sorters andra djur och växter blev mäkta imponerad av detta rum. Väldigt fint gjort och intressant att se. Jag som fortfarande är i upptäckaråldern fick både lukta i olika hål och gissa vad det var och se små ålar och se en massa arbetande bin. Så spännande livet är!

Så tog vi en titt på alla fantastiska bilar som fullkomligt vällde in!


















Vi hade inte nå´n tid att passa så på hemvägen tog vi en tur till Linslöjden och jag fick bla en ny korg där. En rund vacker korg att ha nytta av i vardagen.

Så hade jag blivit lovad att få ta en titt på Sturkö. Vi tog en avstickare både till Sturkö och Tjurkö. Så vackert! Första gången på många år som jag såg en så stor blommande sommaräng. Från Sturkö fick maken med sig en ny vedkorg.




Vi fortsatte färden och bestämde ganska snabbt att nästa stopp skulle bli en lunch i Kristianopel. Det blev en väldigt god middag istället. Intagen på Gästis .








Efter en denna goda middag intagen i en lummig trädgård på Gästis tog vi en välbehövlig promenad ner mot vattnet. Vi hann också med att besöka Rosenträdgården.


Vilken härlig trädgård...rosor i mängderoch flera andra växter...klematis och pioner och det fanns växthus med pelargoner.





När vi anlände hem framåt sen eftermiddag så tror jag att vi båda var väldigt nöjda med den här lilla resan.
Vi har förmånen att fortfarande ha väldigt roligt ihop och jag kan inte annat än känna mig väldigt tacksam!



2 kommentarer:

Gunsan sa...

Café Mandeltårtan ser ut som ett ställe helt i min stil :) det tipset lägger vi i minnesbanken till nästa gång.
Vi var också i Ronneby i helgen, på bilutställningen med vår Ford Anglia från 1959. Kul!
Gratulationer och lyckönskningar från Gunsan i Söderhamn.

Mia sa...

Å vet du..vi pratade om er när vi åkte till Ronneby. Hade för oss att ni varit på bilutställningen! Va kul att du hörde av dig och tack för lyckönskningarna! Mandeltårtan är verkligen att rekommendera!