söndag 22 april 2012

Jobbardag








Igår hade vi en ledig dag tillsammans. Den bestod förstås av en del måsten men också av lite tid till att känna sig ledig. Maken skulle iväg och handla så hunden och jag följde med i bilen och bad om att bli avsläppta,så vi kunde gå hemåt. Det var en riktigt varm och solig dag och jag såg en Sädesärla och ett par Lärkor följde oss ryttlande och sjungande över våra huvuden...Brukar se dom flera veckor tidigare, men för mig var det dom första för i år.
Idag är det söndag och jobbardag. Efter lunchtid, fast utan att ha hunnit med lunch, efter sen frukost, så bar det iväg till Fik & Butik för att ha en kurs i betonggjutning.
Jag har jobbat med betongkurser i många år och varje gång är det ett evigt kollande på väderleksrapporten...ska det bli regn, minusgrader eller ska gjutningen klara sig. Idag hade man varit förutseende och ordnat så vi hade tak över huvudet, för det hade utlovats regn ev snö.

Vi hade oroat oss i onödan för solen lyste mest hela tiden på alla det hårt arbetande gjutarna. Det blev ett och annat gjort...krukor, fat, ljusstakar, fågelbad, duktyngder mm mm...
Avslutade dagen med att bli bjuden på fika i mysig miljö på Fik& Butik.
Väl hemma så var det bara att sätta sig till ett dukat middagsbord. Maken och yngsta dottern hade samarbetat riktigt bra i köket. Efter en god måltid så blev det en rask promenad med hunden. Det hade hunnit kom några regndroppar och det doftade sådär gott som det gör när det har regnat och alla vårdofter blandas...alla blommor och träd, havet, skogen och varm asfalt. Fast det inte varit så varmt under dagen så ångade det från asfalten.
Vi bor fantastiskt egentligen, som har allt det här inpå knuten. Bara att välja vilken miljö man vill ta sina promenader i eller så kan man på en runda få med alla dom där olika platserna.

Dimman låg tät och över vattnet ikväll, så man såg inte så långt. Öland låg helt inbäddat i en grå dimma, men det som har börjat grönska på träd och buskar såg ännu mera grönt ut mot den grå dimman...och det var alldeles, alldeles stilla...



Bara att konstatera att ännu en bra dag har passerat...


Inga kommentarer: